dinsdag 1 mei 2012

Ons nieuw "project" :0)

Sinds enige tijd hebben we getwijfeld over het aanschaffen van een hondje. We hebben er lang over nagedacht, want dit is niet iets wat je van vandaag op morgen koopt. Je moet het hondje uitlaten, verzorgen, etc. Er komt toch veel meer bij kijken dan sommigen denken. Maar toen we de knoop toch hadden doorgehakt, was vooral de vraag: "Wat voor een hondje??" Er zijn er zoveel... Dus wij op zoek, in boeken, op het internet, naar een hond dat bij ons past qua karakter en wat ons zelf ook aanspreekt. Zo kwamen we al snel tot de conclusie dat we geen minihond wilden (zo een klein kefferke :0), maar zeker ook geen koei van ne hond. Nee, een middelmaatje. Korte of lange haren? Welk type hond (waakhond, schoothond,...)? Met wat voor een karakter?? Na lang zoeken kwamen we uiteindelijk bij twee à drie rassen terecht, maar het ene ras kampte met heeeeel veel gezondheidsproblemen en we zagen het niet echt zitten om aan de lopende band bij de dierenarts te staan. Het tweede ras was echt een jachthond, waar je heel weinig aan te zeggen hebt en toch, na wat opzoekingswerk, niet bij ons paste. Dan bleef er nog één hond over, de SHIBA INU. Nog nooit van gehoord, nog nooit gezien, maar de eerste foto's van dit ras spraken ons meteen aan. Het uitzicht was wat we echt zochten in een hond: niet te groot, maar wel een robuuste stevige houding. Hij heeft het uiterlijk van een vosje: als je hem in de verte ziet staan, zou je denken dat het er één is. Het zijn wel eigenzinnige beestjes, waar je heel veel tijd en energie moet insteken, maar als je die moeite gedaan hebt, krijg je een hele trouwe en gehoorzame hond.
We zijn al naar zo eentje gaan kijken in een hondenkennel, maar niet met de bedoeling te kopen, maar eens te gaan kijken (we hadden zo'n hond nog nooit in het echt gezien) en ja, we waren natuurlijk meteen verkocht. Zooooooooo schattig!!!! Maar het beestje leek ons wel vrij angstig en toen we vragen begonnen te stellen en de verkoper daar heel agressief op reageerde, wisten we genoeg en lieten we met spijt in het hart, het hondje achter. Zaterdag zijn we dan naar een fokker van een shiba inu gegaan en dit was dag en nacht verschil. Zij hadden net een nestje shiba's van een paar dagen oud. Deze honden lagen gezellig in een voor hen voorziene "kooi" in de living, waar de pupjes heel sociaal werden grootgebracht. We werden vriendelijk ontvangen, kregen een zeer uitgebreide uitleg over het ras, werden bevraagd over waarom we zo'n hond willen,... Deze mensen geven hun hondjes niet aan zomaar de eerste de beste, ze zijn echt bezorgd. Na het zien van deze pupjes, hun mama en de andere volwassen dieren, waren we helemaal verkocht en zijn we absoluut zeker dat we dit ras willen. Natuurlijk heeft zo'n hond wel wat nadelen, zoals het ruien (in de ruiperiode verliezen ze zakken haar), maar is dat de enigste reden waarom je het niet zou nemen?? Dan stofzuig ik wel wat meer of schaf ik me zo'n automatisch stofzuigerke aan die me hierbij wat kan helpen.
Met deze nieuwe hobby hoop ik ook m'n zinnen wat te verzetten en hoop ik zo weinig mogelijk bezig te zijn met het krijgen van kinderen en het niet slagen daarin. We zijn van plan om naar de puppyschool te gaan, daarna hondenschool te volgen, er alle dagen mee te gaan wandelen,... Dit, samen met de verzorging die ze nodig hebben, slorpt wel wat tijd op en dat is eigenlijk mijn bedoeling. Er veeeeeel tijd insteken!
En zeg nu zelf, hier word je toch verliefd op he........



                                                                PAS GEBOREN !!!

2 opmerkingen:

  1. Prachtig! Perfect ook hoe jullie jullie buikgevoel hebben gevolgd ovv fokker. Nog enkele weken aftellen waarschijnlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaja, dit weekend gaan we ze nog eens bezoeken :0) Het lijkt allemaal veel op een adoptieprocedure hehe, maar we kijken er heel hard naar uit om hem/haar te verwelkomen in ons gezinnetje...

      Verwijderen