zondag 13 mei 2012

Alternatief

Eigenlijk ben ik helemaal niet gelovig, maar ik moet toegeven dat ik me de laatste maanden toch aan iets probeer vast te houden. Zo draag ik altijd mijn ketting met kruisje en de kaartjes die me geluk wensen en me laten herinneren om positief te blijven, staan hier op de kast om in de moeilijke dagen op terug te vallen. Ook heb ik bepaalde muziek en liedjes die, wanneer ik het moeilijk heb, me er terug bovenop halen. Tot nu toe heeft het allemaal niet mogen baten, maar toch blijf ik er zo meer in geloven.
Sinds m'n miskraam heb ik me ook ingeschreven op een forum voor mensen die vruchtbaarheidsproblemen hebben. Dit forum heeft me al veel bijgeleerd en me er ook in moeilijke tijden doorheen gesleept. Zo zie je dat je er helemaal niet alleen voor staat, dat er heeeeeel veel vrouwen worstelen met deze problemen. Het is heel moeilijk om alles te bespreken met buitenstaanders, mensen die er niets of weinig vanaf weten en zo kan je toch ergens terecht met vragen, bedenkingen, positief en negatief nieuws en deze vrouwen begrijpen je door en door. Fijn dat er zo'n forum bestaat!
Zo las ik al enige maanden geleden dat er een deel vrouwen zijn die alternatieve hulpmiddeltjes uitproberen. Eigenlijk stond ik hier nogal sceptisch tegenover, zo van: "Komaan, da helpt toch niks...." Maar hoe langer je probeert en hoe langer je met lege handen blijft zitten, hoe meer je begint te zoeken naar hulpmiddeltjes, naar dingen die je kalm houden, naar iets om je aan vast te houden, om in te geloven en je een goed gevoel te geven. Wat ik vooral las, was dat veel vrouwen waren geholpen met acupunctuur. Zo is er blijkbaar een zeer capabel man die gespecialiseerd is in vruchtbaarheid en waarbij al veel vrouwen zwanger zijn geworden. Na enige twijfel, stuurde ik toch maar eens een mailtje naar deze man met wat achtergrondinfo over mezelf en de vraag wanneer ik eens kon langskomen. "Als u nu een afspraak maakt, kan u in augustus langskomen." Wablieft, augustus??? Pff, dan heb je al helemaal geen zin meer om te gaan. Wat moet je intussentijd doen? Wachten met de behandelingen? Alles on hold zetten? Dat doe je toch niet?! Dus dacht ik, laat het maar zo. Maar een paar weken later besloot ik toch een afspraak te maken, het is nog zo lang wachten. Moest er ondertussen toch resultaat zijn, kan ik dit nog altijd afbellen. 3 september kan ik komen. Dat is nog maar 16 weken, dat valt nog mee he :0s Maar goed, de stap is gezet, we zullen wel zien wat dit geeft.
Ook heb ik nog ander opzoekingswerk verricht en ben zo vanalles tegengekomen. Zo kwam ik op een heel interessante blog van een medelotgenote (die ondertussen, na vele jaren, toch zwanger is geraakt). Vooraleer zij aan het hele IVF-gebeuren begon, heeft zij allerlei alternatieve middeltjes geprobeerd. Dit gaat van vruchtbaarheidsyoga, het drinken van speciale thee, het dragen van bepaalde stenen, bachbloesems, homeopathie, het aanhouden van een voedingsschema (dieet),... Noem maar op. Alles wat er bestaat, zowel in binnenland als buitenland, zij heeft het geprobeerd. Het heeft, bij haar, nooit "echt" resultaat gehad, dan wil ik zeggen dat zij van deze alternatieve middeltjes nooit zwanger is geraakt, maar bepaalde dingen hebben haar kalmer gemaakt, haar meer doen genieten van het leven en dat is waar ik nu naar op zoek ben. Dus... heb ik me maar een maansteen besteld :0), het voedingsschema afgedrukt alsook de yogahoudingen. Ik wou met bachbloesems beginnen, maar weet niet 100% zeker of dit veilig is. Zo las ik bv. om ginsengthee of gemberthee te drinken, dat zou de innesteling bevorderen, dus kon ik heel goed gebruiken binnenkort. Maar als ik dan op een andere site kijk, lees ik daar dat het net het vruchtje zou kunnen afstoten :0s Dus... zullen we dit maar zo laten. Geen dingen doen waarvan ik niet zeker ben.
Ook heb ik me een boek gekocht over een vrouw die strijdt tegen haar ongewilde kinderloosheid. Een heel pakkend, meeslepend en vooral heeeeeel herkenbaar verhaal. Om af en toe een traantje bij weg te pinken.
Zei ik nu van er proberen minder mee bezig te zijn????? :0p
Misschien dat onze toekomstige huisgenoot hier wat verandering in kan brengen... Vandaag nog eens gaan kijken, ondertussen zijn ze 2 weekjes en SUPERschattig. Pff, 6 weken duurt nog heel lang voor ze er is, maar nu hebben we wel iets om positief naar uit te kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten